2021: UN ANY PER RECORDAR, AMB GESPA RENOVADA I AMB UN RÈCORD FINAL

 

 

 

 

 

 

 

 

L’any 2021 no quedarà en l’oblit pel Centre d’Esports Manresa. El gener s’iniciava amb una victòria històrica a l’Olímpic de Terrassa. Històrica perquè feia 56 anys que el Manresa no aconseguia la victòria en el feu vallesà. Una gran tarda de futbol dels jugadors blancs-i-vermell va tombar un dels gegants de la Tercera Divisió què, per cert, a final de temporada acabaria pujant a la nova 2RFEF. Malauradament, el Manresa només es va quedar a un punt de jugar una promoció d’ascens que hagués sigut històrica, però ni això va entelar la gran temporada realitzada pels ‘Ferran Costa Boys’.

 

 

 

 

 

En el tema social, després d’aixecar-se les restriccions a causa del COVID-19, que van obligar a jugar quasi tota la temporada 20-21 en un Congost en soledat, va quedar palès que l’equip enganxava a la gent i en la recta final de la temporada la graderia del Congost feia patxoca, com feia anys que no es veia de manera continuada. Havia tornat la il·lusió a l’estadi. Però si un equip molt jove, però amb talent i ambició, no va poder posar la cirereta al pastís, uns jugadors encara més joves, els del Juvenil A, sí que van poder posar-la a un pastís en forma d’ascens a Lliga Nacional, una categoria perduda tres anys abans i en la que més temporades a militat l’equip blanc-i-vermell (aquesta és la 24ª).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’estiu ens portava un altre fet històric, mai més ben dit. I és que el Manresa, per primera vegada en 35 edicions, era convidat a jugar el prestigiós Torneig dels Històrics que organitza al seu feu del Guinardó el FC Martinenc. Només una errada en la tanda de penals, contra el Sant Andreu, va separar el Manresa de jugar la final contra la UE Sants, un altre dels històrics del futbol català. Un cop iniciada la temporada, amb alguns retocs a la plantilla, el Manresa ha continuat amb la mateixa dinàmica que el va dur a ser un os i un maldecap per a qualsevol rival el passat exercici futbolístic. Els empats, però, segueixen sent una mena de llast que no deixen progressar adequadament les prestacions futbolístiques d’un jugadors amb molt de present i amb molt de futur. Empats que, s’ha de dir, en la majoria de casos (vint-i-un empats aquest 2021) han estat més a prop, donat el cas, de convertir-se en victòria que en derrota. L´últim, precisament, amb un altre gegant del futbol català, L’Hospitalet, i jugat en unes circumstàncies un pel ‘estranyes’. Però que ha servit per tancar l’any de la mateixa manera que es va començar, donant la cara davant un dels grans i màxim aspirant a l’ascens.

Però, què porta implícit el fet que de 32 partits jugats en aquest any que aviat deixarem enrere, 21 han acabat en empat i 8 en victòria? Queda clar: el Primer Equip del Manresa només ha sofert 3 derrotes en 32 partits. El que significa un rècord històric que deixa enrere les cinc de l’any 2014 (2ª Catalana i 1ª Catalana) en trenta-nou partits (34 de lliga i 5 de la Copa Catalunya Amateur). Altres anys amb xifres similars van ser el 2013 (2ª Catalana) amb també 5 derrotes en 34 partits; l’any 1961 (3ª Divisió), amb 6 derrotes en 35 partits i l’any 1955 (3ª Divisió), amb 7 derrotes en 35 partits.

 

L’any 2021, però, no es tancarà només amb les vivències, els records i el rècord esmentat anteriorment. També haurà sigut l’any de l’esperada renovació de la gespa del Congost, gespa que deixa enrere catorze anys d’alegries, de plors, de gols, d’ais i uis a la graderia, de canalla amunt i avall del camp... I, el més important, una gespa que el 2007 va deixar enrere divuit anys en que el futbol base del Centre d’Esports Manresa va haver d’empassar-se la pols, en uns casos, i el fang, en uns altres, del ‘Congost Arena’, el camp annex del costat. Una pols i un fang que ja aniria sent hora que també deixin enrere els nens i nenes que corren amunt i avall del camp de Les Cots, atès que aviat el camp municipal del Xup canviarà el color marró pel verd i el de La Font dels Capellans/Sagrada Família serà l’únic reducte futbolístic de la ciutat que encara no haurà entrat de ple en el Segle XXI.

Feliç Any 2022!