Tercera Divisió, grup 5è – Jornada 34

CE L'Hospitalet - Cd’E Manresa
CAMPIONS I A SEGONA!; La Feixa Llarga quedarà per sempre com un escenari històric per a un Manresa que, gràcies als peus de Javi López i Pau Darbra, guanyen un rival, un gran rival, que va collar de valent (1-2)

Jose Sánchez | MANRESA

2 maig 2022 – 15:00 hores

El dia de La Mare, el Manresa va aconseguir la Mare de totes les victòries. La data i l’escenari, el municipal de La Feixa Llarga, quedaran per sempre guardats en la memòria dels més de quatre-cents aficionats i aficionades arribats des de Manresa, des d’El Bages i des d’altres indrets de la Catalunya Central. Aquesta realitat d’un desplaçament en massa no es vivia des de fa moltes dècades, quan es flotaven trens especials, atapeïts, per, per exemple, anar a veure el Manresa al Camp d’Esports de Lleida. El sector de La Grada d’animació, sobre tot, però també la resta, es van deixar la veu durant els cent minuts que va durar l’enfrontament. I no és cap exageració, no van parar durant tot el partit. Quin goig! Els jugadors, com no podia ser d’una altra manera, s’ho van agrair acte seguit que l’àrbitre va assenyalar el fi del duel entre dos enormes equips. La comunió entre afició i jugadors va ser una d’aquelles imatges que mai s’esborraran de la retina dels que ho van veure i viure. L’esclat, la bogeria final viscuda sobre el verd de La Feixa Llarga, era la consecució de la necessitat de treure’s de sobre la tensió viscuda durant tot l’enfrontament davant un rival que va fer patir durant molts minuts, inclús amb deu jugadors, a un Manresa que, amb serenor quan convenia i amb contundència quan calia, va saber patir per després gaudir. El resum de tot plegat, el titular, no és gens singular. Però és el que millor reflexa la realitat: el Manresa, Campió i a Segona!. El segon títol de campió de Tercera Divisió, després del de la temporada 1955-56, té com a conseqüència que, per primera vegada en la història, el Manresa jugarà en una categoria estatal anomenada Segona Divisió.

 

         Sense entrar en gaire detalls, el resum del L’Hospitalet-Manresa és aquest: A les 18 hores i 30 segons, l’àrbitre assenyala l’inici del partit i, automàticament, el Manresa, amb el 0-0, ja era Campió i de Segona Divisió RFEF. Als 5’, jugada per la dreta, centrada cap a Noah i aquest, d’esquenes a porteria, assisteix de cullera cap a Javi López, que creua la pilota cap al segon pal. El Manresa era encara més Campió. Entre el minut 10 i el 21, la porteria d’Òscar Pulido pateix un setge del rival, pal inclòs, del que el Manresa surt indemne. El Manresa era de Segona Divisió RFEF. En només 90 segons, Ton Alcover veu dues grogues i deixa L’Hospitalet amb deu jugadors, s’arriba al descans i el Manresa era equip de Segona RFEF. L’Hospitalet serra les dents a la segona part, malgrat jugar en inferioritat, i torna a fer patir de nou la porteria del ‘Zamora’ de Tercera Divisió, però entre el 0-1 i el gol del Sant Andreu, que arribava des de catorze kilòmetres més al nord i que l’afició vermella-i-blanca, a crits, li feia saber als jugadors locals, el Manresa seguia sent més Campió i més de Segona RFEF. Als 76’, quan ja feia minuts que els visitants començaven a trobar espais per on fer mal al rival, una jugada per l’esquerra acaba amb la pilota en peus de Noah, que se’n va del seu rival, arriba davant Nil Torreguitart i, veient de cua d’ull l’arribada de Pau Darbra per la seva dreta, assisteix per que el de Tiana desfermi l’eufòria de companys i afició. Només faltava lligar el sac per dir blat! Però un penalti amb que va ser castigat el Manresa i que Canario va transformar, als 84’, va posar una certa incertesa, però el Manresa seguia sent Campió i de Segons RFEF. A les 19:54 hores, després de 7’ i 46’’ d’afegit, sonava la música celestial. El xiulet de Martín Varas anunciava i certificava que el Manresa havia fet història. Pot semblar repetitiu l’afegitó del ‘Campió i de Segona Divisió RFEF’, però és que des del segon zero fins el minut cent amb trenta-un segons, el Manresa sempre va estar per sobre de l’Olot. A la tercera ha anat la vençuda. Per tercera vegada, el deixebles de Ferran Costa s’han col·locat líders. I aquesta vegada, definitivament, sense haver de patir per gols en temps afegit del seu màxim rival. I per si queda algun dubte, afegir que, és cert, en els seus enfrontaments particulars, l’Olot ha sigut tres punts millor que el Manresa (4 contra 1), però en la resta de la competició, els manresans han sigut millors que els olotins (63 contra 57). I si a la competició de lliga, de qualsevol categoria, se la coneix amb el sobrenom de ‘el torneig de la regularitat’, no cal afegir res més.

 

Adéu, Tercera! Sé que ens tornarem a trobar, però ara tinc un viatge que fer per gaudir d’altres paisatges desconeguts. Encara que tinc cent-setze anys a les meves esquenes, tinc esperit viatger. Fins a...

(Signat: Centre d’Esports Manresa)

 

FITXA TÈCNICA:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gols:

0-1 (5’), Javi López

0-2 (76’), Pau Darbra

1-2 (84’), Canario, de penalti

Àrbitre:

Sr. Juan Manuel Martín Varas, de la delegació de BCN. Va estar auxiliat per Jairo Ozaez González i Miguel Ángel Alonso Martínez.

 

Targetes:

Per L'Hospitalet: Ton Alcover (2, expulsat minut 44), Aliaga (banqueta), Sergio Juste, Cristian Gómez i Sarr

Pel Manresa: Putxi, Biel Rodríguez i Pelegrín

Altres dades:

*Partit 1475 del Manresa a Tercera Divisió (578 victòries-342 empats-556 derrotes // 2303 gols a favor-2232 gols en contra)

 

Camp:

Estadi Municipal de L'Hospitalet

Centre d'Esports L'Hospitalet:

1-Nil Torreguitart

2-Enric Baquero

(8-Canario, 53’)

3-Guillem Pujol

(15-Juanan Gallego, 53’)

4-Adrià Parera

5-Cristian Gómez

6-Joan Verdú

7-Miquel Ripoll

10-Christian Alfonso

(11-Sarr, 45’)

20-Ton Alcover

21-Sergio Juste

22-Diego Martínez

Centre d'Esports Manresa:

1-Òscar Pulido

4-Putxi

9-Noah

(8-Cuello, 87’)

11-Toni Sureda

(7-Pau Darbra, 61’)

15-Marc Martínez

17-Nil Garrido

(6-Àlex Sánchez, 92’)

19-Javi López

21-Biel Rodríguez Pérez

(16-Uri Pérez, 61’)

22-Salva

23-Moha

24-Pelegrín

IMG_0352
IMG_0352

press to zoom
IMG_0081
IMG_0081

press to zoom
IMG_0466
IMG_0466

press to zoom
IMG_0352
IMG_0352

press to zoom
1/8