top of page

FERRAN COSTA S’ACOMIADA DEL CE MANRESA

L’entrenador, juntament amb la presidenta, han fet una roda de premsa després que s’anunciés ahir la marxa del tècnic. Se’n va després de tres temporades, un ascens i un play-off per pujar a Primera RFEF

Ferran Costa i el CE Manresa separen els seus camins. Després de tres temporades, l’entrenador de Castelldefels deixa de ser l’entrenador del primer equip.

Més d’una trentena de persones entre jugadors, cos tècnic, personal del club i premsa han seguit la roda de premsa d’aquesta tarda al Congost. En aquesta, s’han donat els detalls de la decisió de Ferran Costa, que ha explicat que la nit abans del partit contra el CD Teruel al Congost va tenir la sensació que s’acabava la seva etapa al club. El tècnic al·lega que l’esgotament i l’afecte pel club i els seus integrants han estat claus en la decisió presa. “Els entrenadors pocs cops podem marxar i que mirant enrere només veiem coses bones”, explicava Ferran, que marxa en el millor moment de la història recent del Manresa.
Durant la roda de premsa s’han recordat els inicis del tècnic a principis de 2020, en què “vaig trucar més de 150 jugadors”, feia memòria l’entrenador mentre somreia. S’ha posat èmfasi en el fet que el Manresa ha estat sempre la ventafocs de la lliga, tant a Tercera com a Segona. “Aquest any, un cop més érem els més petits, però a ganes i il·lusió no ens guanya ningú” ha remarcat Costa, fent al·lusió als èxits aconseguits.


Un dels moments emotius de la roda de premsa han estat quan Ferran ha recordat el nostre seguidor Miquel Muntaner i l’exjugador Nacho del Moral, que van morir l’any passat. En acabar la roda de premsa i el torn de preguntes de la premsa, la presidenta, Ruth Guerrero, ha fet entrega a Ferran Costa un record commemoratiu, en nom del club.
Ferran Costa ha anunciat que fins ara, no ha escoltat cap oferta. El Manresa ha comunicat en la roda de premsa, que des que van saber la decisió de Costa, estan treballant en la incorporació del nou entrenador per a la temporada 23/24.
Ferran Costa va arribar a l’entitat blanc-i-vermella l’any 2020, amb tan sols 25 anys. Menys d’un centenar de partits li han calgut per aconseguir fites històriques al club, i quedar per sempre en la història de l’entitat. La primera temporada a la banqueta, va finalitzar amb la tercera posició del Manresa en la Tercera Divisió. L’equip ja apuntava maneres, i s’albirava un futur il·lusionant pel club. La següent temporada va ser l’inici d’una etapa històrica. Tot i que no figurava en cap quiniela, el CE Manresa es va proclamar campió del grup 5 de la Tercera Divisió, i va assolir un ascens històric a Segona RFEF, la categoria més alta en què ha estat mai el club.


A banda d’això, es va tornar a jugar la Copa del Rei, 36 anys després. En la primera temporada de l’equip a Segona RFEF, es va aconseguir la quarta posició, i jugar uns play-offs d’ascens a Primera RFEF. El Manresa va fer front i va mirar cara a cara equips de molt renom i importància històrica com l’Hèrcules, el Lleida o el Terrassa, i els va superar en els duels i en la classificació. També a filials d’equips d’entitats tan importants com l’Espanyol, el Mallorca o el Saragossa.
Els èxits al terreny de joc també van suposar fites històriques a les graderies. El conjunt blanc-i-vermell va passar de reunir un centenar d’aficionats la temporada 2018-2019 a superar amb escreix les 2.000 persones en diversos partits durant les dues darreres temporades. I aconseguir una mitjana de gairebé 700 persones per partit.
El creixement del CE Manresa com a club i Ferran Costa com a entre
nador han anat plegats fins ara, i segur que a ambdós els continuarà anant molt bé en el futur. Per tot això, moltes gràcies, Ferran. Sort i encerts!

Amb aquesta carta s’acomiada Ferran Costa del Centre d’Esports Manresa:


 

DAVID CABALLERO | MANRESA

 

bottom of page