top of page

HOMENATGE A JOAQUIM BASORA

Homenatge pòstum multitudinari a Joaquim Basora

Aquesta tarda, una quarantena de persones han assistit al museu del CE Manresa, on diferents entitats, personalitats i representants del club han recordat l’exjugador bagenc que ens va deixar el passat desembre amb 89 anys

Més de 40 persones s’han aplegat avui al museu de Manel Sánchez, per recordar la figura de Joaquim Basora Brunet. Nascut a Valls de Torroella, l’exjugador bagenc va jugar al CE Manresa, FC Barcelona, Sporting de Gijón, Espanya Industrial i CD Comtal. Basora ens va deixar el passat 20 de desembre a l’edat de 89 anys. A l’acte, convocat a les cinc de la tarda, han assistit la seva dona, Ana Maria Rodríguez, els quatre fills i cinc dels seus nets. Personalitats de la ciutat com l’alcalde Marc Aloy, el regidor d’esports Toni Massegú, Anjo Valentí, portaveu del grup municipal del PSC. Companys de Basora, com Pere Valentí Mora, porter del Barça en el 0-5 al Bernabéu en 1974, en representació de l’Associació de Veterans del FC Barcelona. Joan Antoni ‘capi’ Martínez, jugador del Manresa els anys 70 i també Dani González, delegat d’aquella època. Pere Arévalo com a representant de la junta del club, i jugadors de l’actual planter, com Gerard Puigoriol, Moha Djitte, Marc Cuello i Jaume Pascual.

image_50738177_edited.jpg

L’acte ha començat amb en Manel Sánchez agraint a tots els assistents i recordant la figura de Joaquim Basora. També han parlat l’alcalde Marc Aloy, qui ha destacat la importància del club a la ciutat, i ha remarcat la història de Basora. Després ha estat el torn de Josep Maria Junyent Serra, alcalde de Sant Mateu de Bages, que ha parlat sobre la importància dels germans Basora, Joaquim i Estanislau, a Valls de Torroella. Tot seguit, els assistents han estat visitant el museu, recordant anècdotes i veient fotografies històriques, guiats per l’expresident del Manresa i propietari del museu, Manel Sánchez.

Joaquim Basora, llegenda del nostre club, és el tercer màxim golejador històric, amb 98 gols. A més, va arribar a fer cinc gols amb el Barça, durant la seva etapa al conjunt blaugrana.

image_50430465_edited.jpg
bottom of page