ESC_C.E. MANRESA.png

TORNEIG PER UCRAÏNA

La solidaritat guanya el Torneig per Ucraïna

Èxit total de la iniciativa amb una recaptació de més de 1.000€ de taquilla que aniran a la Fundació Convent de Santa Clara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Més d’un centenar de persones han assistit al Torneig per Ucraïna que s’ha celebrat aquesta tarda. Els veterans del CE Manresa, el RCD Espanyol, el CE Sabadell i el Palamós CF ens han fet viatjar trenta anys enrere a la gespa del Congost. Jugadors mítics com Roger Pont, Joan Verdú, David Garcia, ‘Piti’ Belmonte o Edu Aguilar han fet les delícies dels assistents.

A més de les entrades venudes a la taquilla, que s’han recaptat 1.046,40€, també es pot ajudar fent un donatiu de 5€ o més a la Fundació Convent de Santa Clara al CC ES43 2100 3093 0722 0031 6970 fins al dia 27 de març, i entraràs en un sorteig per guanyar una samarreta signada del primer equip de l’RCD Espanyol i una altra dels veterans del mateix club.

Manresa, Espanyol, Sabadell i Palamós s’han bolcat per una causa solidària com són els damnificats per la guerra a Ucraïna. L’Espanyol a més, ha donat dues entrades dobles pel partit de demà davant el Mallorca que s’han sortejat entre els assistents al Torneig. Toni Montes i Màxim han estat els afortunats que demà veuran el partit de primera divisió al RCDE Stadium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abans de començar els partits s'ha fet un emotiu minut de silenci a l'estadi en memòria de les persones que han perdut la vida en aquesta guerra. A banda d'això, entre el primer i el segon partit, un grup de refugiats que ha portat la Fundació Convent de Santa Clara, ha estat a peu de gespa. S'han fet unes declaracions a càrrec de Llluís Cortés, s'ha mostrat una pancarta de 'NO A LA GUERRA' i en Nikita, un nen refugiat de 12 anys, ha fet el sac d'honor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pel que fa al Torneig, l’Espanyol ha estat el guanyador, imposant-se al Sabadell per 2-0 amb un doblet de Manel. En les semifinals, el club blanc-i-blau ha superat al Manresa per 2-1 amb gols de Raül Verdú i Dani Martínez, Roger Pont ha posat emoció amb un gol els últims minuts del partit.

Per l’altre costat, el Sabadell s’ha imposat per penals al Palamós. Dues aturades del porter arlequinat després d’un empat a zero durant el temps reglamentari han decidit el partit. En el matx pel tercer i quart lloc, el Manresa ha guanyat per 4-0 al Palamós amb un doblet de Corvo, un de Joan Pallars, i tancava el marcador un Roger Pont que està per jugar amb el primer equip. Tanmateix, els futbolistes jugaven per una fita en comú, ajudar als damnificats per la guerra. Els àrbitres encarregats de dirigir els partits han estat el senyor Arnau Joan González Fernández, que ha fet els partits de semifinals, i David Nadal de Dios que ha arbitrat la final i el partit pel tercer i quart lloc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A banda dels clubs, personalitats com Ander Mirambell, Lluís Cortés o Sor Lucía Caram han col·laborat en aquesta iniciativa. També ho han fet diferents estaments com la Federació Catalana de Futbol i l’Ajuntament de Manresa, a través de Toni Massegú, que ha estat present a l’estadi.

A més, els mitjans de comunicació, La Grada ha tramès el partit pel seu Twitch amb els periodistes Francesc Via i Marta Mendoza. I gràcies a la Marta Ripollès hem pogut transmetre el Torneig pel nostre canal de Youtube.

De part del Centre d’Esports Manresa agraïm la solidaritat dels clubs participants, els mitjans de comunicació, els estaments oficials, les personalitats i els assistents al Torneig.