“L’ambient del CE Manresa és ideal per treballar, estic molt contenta”

Emilia del Hoyo Pérez és una atleta manresana nascuda l’any 1997 que ha participat en diferents proves a escala nacional i internacional. Des que va començar aquesta disciplina als 10 anys, ha competit en un Mundial, en Jocs pre Olímpics i en diversos Campionats d’Espanya. A banda de la seva faceta esportista, del Hoyo és llicenciada en Kinesiologia per la Universitat de California i actualment treballa al CE Manresa i al Centre de Salut Hunza.

1- Ets atleta d’elit, quines han estat les proves més importants en les que has participat?

He participat en diferents Campionats d’Espanya d’àmbit Estatal, he participat en Campionats Europeus de la Juventut, que són Jocs pre Olímpics, i també vaig estar a un Mundial quan era juvenil de primer any. La meva disciplina són els 100 metres tanques, però fins ara havien estat el Pentatló, Combinades o Slash Pentatló. Que són 7 proves diferents, però des de l’any passat em vaig especialitzar en els 100 metres tanques. Un pentatló està format per 5 proves d’atletisme que són: 60 metres tanques, llançament de pes, salt d’alçada, salt de llargada i 800 metres llisos. I tot això es fa en el transcurs d’un dia. I això es fa en una pista coberta, i a l’aire lliure es fan 7 proves en comptes de 5. Es fan 100 metres tanques en comptes de 60 i s’afegeix el llançament de javelina i els 200 metres llisos.
 

2- Quan vas començar a dedicar-te a l’atletisme?

M’hi vaig començar a dedicar amb 10 anys. Compaginava gimnàstica artística amb atletisme i

finalment em vaig decantar per l’atletisme perquè hi gaudia més.

3- Com és compaginar el treball amb l’atletisme?

Intento treballar a la tarda i entreno al matí pel meu compte. És una mica caòtic perquè no tinc descans, però simplement és saber compaginar-ho. Però sóc conscient que l’atletisme per a mi, és potser només un hobby, la meva prioritat és la feina.

4- A banda de ser atleta, també ets llicenciada, què has estudiat?

He estudiat Kinesiologia a la Universitat de Californa, a Sacramento, hi vaig estar estudiant 4 anys. A més he fet un Màster de Medicina de l’Esport Aplicat a l’Exercici Físic a la Universitat de Nottingham, a Anglaterra. Aquest últim em permet fer embenats, embenats compressius, exercicis de descàrrega muscular, esquinços o qualsevol emergència que pugui passar al camp, perquè també estic certificada en primers auxilis. 

 

5- On treballes?

Fa un any que treballo a Hunza, un centre de salut on es fa pilates, entrenament personal, ioga i coaching de nutrició i salut. També havia treballat al Centre Policlínic Bages i al Club Atlètic Manresa com a monitora d’atletisme. I ara mateix estic a Hunza com a entrenadora personal i instructora de pilates,  i al CE Manresa. A més a més, també faig serveis d’entrenament personal a l’aire lliure, per a la gent que no li agrada entrenar a un gimnàs, o quan la gent vol entrenar al carrer quan fa bon temps a la primavera, per exemple. També treballo amb gent que té problemes de salut com poden ser hèrnies. Per contactar amb mi, es pot fer per e-mail, a emiliadelhoyo@outlook.com, o també consultant a la web o a les xarxes socials d’Hunza.

 

6- Com vas començar a treballar al CE Manresa?

Buscava un equip a Manresa que volguessin una readaptadora esportiva, perquè penso que he de començar a estar en equips esportius, més que en clíniques. Treballar més en equips, perquè és un funcionament diferent, i poder ajudar-los en diferents àmbits, com: readaptació, plans de nutrició i suplementació que són temes que he tractat en la meva carrera i la meva professió. Vaig buscar equips a Manresa, em va sortir aquesta oportunitat i no m’ho vaig pensar. Al club puc donar recomanacions sobre plans de nutrició, com suplementació diària, i puc portar programes de readaptació a jugadors lesionats quan reben l’alta mèdica. Els hi creo un programa perquè el segueixin i comencin a enfortir la zona lesionada, moure-la i tornar a tenir les habilitats que tenien abans. Hi porto aquí dos mesos i l’ambient és ideal per treballar, he sigut molt benvinguda pels jugadors, l’staff i la directiva, estic molt contenta.