ESC_C.E. MANRESA.png

ENTREVISTA

“Sento que cada cop estic més a prop de tornar a jugar a futbol i això m'anima”

Toni Sureda Jiménez és jugador del CE Manresa. El futbolista balear, nascut el 1999 fa gala de la seva polivalència al camp, i pot jugar tant de lateral esquerre com d'extrem esquerre, amb un gran recorregut per tota la banda. Va arribar al nostre equip fa dues temporades procedent del Vic. També va jugar al RCD Mallorca.

1- Quina és la teva lesió?

Em vaig trencar el 40% del tendó d'aquiles de la cama esquerra. Aquesta lesió t'impossibilita molt el fet de caminar. He estat gairebè tres mesos amb crosses. No obstant ara ja començo a caminar i a còrrer. És una lesió que fa molt de mal al principi, ara però, ja només sento una petita molèstia. A més a més, ara ja estic treballant per guanyar força en aquesta zona.
 

2- Com ha sigut aquest temps lluny dels camps de futbol?

És complicat, i més quan et diuen que és una lesió de llarga durada. T'ho has d'agafar amb paciència, però és difícil. A més, sóc una persona més nerviosa fora del camp que no pas a dins. Al camp no em poso nerviós mai, però fora és una altra cosa. I també tens la impotència de no poder ajudar a l'equip.

3- Com s'afronta una lesió de llarga durada?

No et queda una altra opció que prendre't-ho amb calma i amb paciència. Tinc la mentalitat que vull recuperar el tendò a la perfecció i que no em suposi cap problema més endavant. Però l'important és posar-se a treballar, has de procurar mantenir-te en forma sense poder caminar, i ara que ja puc caminar i còrrer, he de posar en forma el tren inferior i anar fent.

4- Quina sensació has tingut al començar a còrrer i a trepitjar la gespa?

És una sensació de que vas avançant. Sembla una tonteria, però passar d'entrenar només al gimnàs a tocar la gespa, et sents més a prop de l'equip. Et sents millor quan entrenes al camp perquè et sents com que ja estàs més a prop de tornar a jugar a futbol, en canvi a fora, et sents més allunyat.

 

5- T'arribes a sentir aïllat amb una lesió com aquesta?

Al principi que no podia caminar ni fer res, i anava amb crosses, i només podia venir a l'estadi de tant en tant per a veure a l'equip però no podia treballar, doncs si que et sents una mica aïllat però, porto dos mesos entrenant aquí i ja els veus i parles amb ells... A més, l'equip és una pinya, tots son molt bona gent i quan arribo sempre em demanen com em trobo i s'interessen per mi. Amb aquest interès et fan sentir valorat.

 

6- Com et trobes ara?

Estic millor que abans. Tinc el tendò molt recuperat, sento que els músculs es van recuperant i es van posant forts un altre cop. Tanmateix, segueixo amb tranquil·litat, m'ho agafo amb calma però sento que estic més a prop i això m'anima.

7- Tens ganes de tornar a jugar a futbol?

Moltes. Sobretot tinc ganes d'agafar una pilota i veure si no he perdut el toc. Tinc moltes ganes sobretot de competir, que al final és el que m'agrada. I ajudar a l'equip a aconseguir alegries i èxits.

8- Al camp ets competitiu, i fora d'ell?

Sóc molt competitiu en tot, no només a l'esport. Intento competir en tot encara que sigui dolent. Sóc competitiu fins i tot jugant al FIFA, sempre vull guanyar.