El CE Manresa vol escalar
 

Amadeu Riera Ródenas és el fisioterapeuta del Centre d’Esports Manresa des de fa dues temporades. Nascut a Manresa, i amb 24 anys, es va graduar en fisioteràpia a la FUB i ara exerceix la professió en el primer equip. A banda d’això, una de les seves passions és l’escalada.

 

 

 

 

1- Com i quan vas començar en el món de l’escalada?

Vaig començar l’agost de 2020, m’ho van ensenyar uns amics. Feia temps que havia deixat l’esport que sempre havia fet durant 14 anys, que era el Judo. Quan vaig provar aquest esport em va encantar, i de seguida em vaig apuntar. Ara normalment vinc uns cinc cops a la setmana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2- Quina sensació tens al fer escalada?

Com he dit abans, jo sempre havia fet judo, que també és un esport individual, no té res a veure, però tenen en comú que no depens de ningú, només de tu mateix. Al final el que més m’agrada de l’escalada és l’adrenalina que tens al pujar o al fer algunes vies i la satisfacció de quan està molt temps provant d’aconseguir un repte d’escalada i al final ho aconsegueixes. També m’agrada molt l’ambient que es forma amb els amics i els companys quan vas a escalar, el fet d’ajudar-se els uns als altres, per aconseguir fer alguna via.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3- Hi ha diferents modalitats d’escalada, quina és la que fas tu?

L’escalada està dividida en 4 tipus. Hi ha la modalitat de blocs, que és la que més treballo aquí, al Rocòdrom ‘El Pati Vertical’, i de moment la que m’agrada més. És menys altura i sense cordes. M’agradaria fer en un futur la modalitat esportiva, que és sense cordes i les distàncies són més altes, has de pujar més amunt. I hi ha una altra modalitat que és l’escalada ràpida que no faig perquè no em crida l’atenció.  I hi ha la modalitat de corda, que ja són distàncies molt més altes i aquí ja t’ha d’agradar molt per fer-ho, encara ho deixo per a més endavant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4- Quina diferència hi ha entre l’escalada a la muntanya i al rocòdrom?

Al rocòdrom vens a practicar, i el que practiques aquí ho apliques a escalar roques. Jo sempre he dit que si t’agrada escalar, t’agrada pujar muntanyes. La sort que tenim a Catalunya és que hi ha molts llocs i molt bons per anar a fer escalada a la muntanya. He anat molts cops a un lloc que hi ha a Sant Joan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5- En quines muntanyes has escalat?

He estat a Sant Joan, a Savassona, també a Sant Vicenç de Castellet i a Montserrat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6- Quan vas arribar al CE Manresa?

Durant els quatre anys d’universitat vaig fer moltes pràctiques a molts centres. Però quan vaig arribar aquí, fa dos anys, vaig començar amb el juvenil i ara ja sóc al primer equip. Vaig arribar perquè hi havia un familiar que treballava al club, i em va dir que aleshores estaven buscant un fisio.

 

 

 

 

 

 

7- Què fas a l’equip?

Estic al cos tècnic com a fisioterapeuta. Aleshores els jugadors em passen informació de com es troben, si tenen algun tipus de dolor o molèsties. I bàsicament els hi porto tractaments abans dels entrenaments, i sobretot després per qualsevol molèstia que puguin tenir, i tècniques de prevenció per tal d’evitar lesions. A més, si altres membres del cos tècnic necessites algun tipus d’ajuda també. I els hi faig tests als jugadors, per saber quin tipus de lesió poden tenir, i juntament amb els altres membres del cos tècnic sanitari els hi fem un planning perquè estiguin el millor possible.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8- Què et sembla el grup de jugadors, cos tècnic, tot el club en general?

Molts de l’equip som els mateixos de l’any passat, i ens portem molt bé i hi ha molt bon rotllo. Tant l’equip, com el cos tècnic com el Manresa en general estic molt content. Les coses d’abans, veníem d’un moment molt dur, i si ens comparem amb abans estem molt molt bé, hi ha molt bones sensacions, la convivència és molt fàcil.

I no us perdeu els videos del millor escalador del CE Manresa en acció