ce manresa
2

Segona Federació, grup 3 – Jornada 16

Terrassa FC - Cd’E Manresa

ASSIGNATURA PENDENT, ASSIGNATURA APROVADA; . El Manresa segueix amb l’idil·li amb l’Olímpic i se’n va de vacances amb els deures fets (2-2)

Jose Sánchez | TERRASSA

17 de desembre 2023 – 23:30 hores

El Manresa va sortir ‘guanyador’ del duel entre l’equip que només havia guanyat un partit com a local i l’equip que duia més de tres mesos sense marcar a domicili. Així, el Terrassa haurà de seguir buscant la segona victòria a l’Olímpic, mentre que el Manresa s’haurà tret de sobre la llosa de la sequera com a visitant. Enric Baquero obria el marcador de l’única manera que sap, marcant un golàs per l’escaire, gol neutralitzat poc després de la mitja hora de joc amb les dianes de Pau Salvans i Jofre. Després de la represa el Terrassa va sortir amb molta força, però el Manresa va redreçar la situació i va anar guanyant metres, verticalitat i poder ofensiu. Però quan semblava que el 2-1 i el conformisme dels locals s’imposaria... Javi López va agafar el seu fusell! És més, el Manresa va acabar amb les millors sensacions i amb l’Olímpic demanant l’hora. Així, des que Terrassa i Manresa van recuperar, després de molts anys, la seva rivalitat sobre el terreny de joc, l’idil·li manresà amb l’Olímpic de Terrassa segueix viu i, amb dos gols que serveixen per trencar la sequera lluny del Congost, se n’anirà de vacances amb els deures fets. Assignatura pendent, assignatura aprovada.

No pintaven be les coses a l’inici del partit pel Manresa. El Terrassa va sortir molt ofensiu, amb molta arribada i generant un parell d’accions de perill real, en peus de Pau Salvans i Aythami. Els deixebles de Xavi Corominas, però, després de capejar la bona sortida del rival, van canviar el guió inicial. L’equip egarenc va perdre una pilota en la zona de creació que Enric Baquero va pispar per encarar la porteria rival, per fer-li una sotana a Jaouad i per colar per l’esquadra una gardela etzibada des del balcó de l’àrea (17’). Poc després Carlos Gilbert protagonitzava una cursa que el va dur fins la mitja lluna de l’àrea, xutant ajustat al pal esquerra defensat per Marcos Pérez (20’). Després del gol, el partit es va igualar, però a banda de la ocasió anotada de Carlos Gilbert, el perill real el va generar només  l’equip local. Un perillós cop de cap de Neeskens (23’), a la sortida d’un corner, que va salvar Dani Reina enviant a corner i un obús d’Aythami (29’) de falta directa, escopit per Òscar Pulido amb una gran mà al costat del travesser, van ser l’avantsala de la remuntada vermella. Van ser dos gols, però, aconseguits gràcies a dues circumstàncies totalment adverses pels visitants. L’empat arribaria després que el Manresa es quedés amb deu jugadors, a causa d’una jugada en que Omar va quedar estès a terra (poc després seria substituït), la pilota va seguir rodant, hi va haver un desajust defensiu i Diego Garzón, un punyal per la banda dreta, va posar-li el gol en safata a Pau Salvans, que va marcar a plaer (34’). Sense ni tan sols temps per llepar-se les ferides, el Manresa va veure volar el botí que havia obtingut anteriorment en un tram de tres minuts. Una altra centrada de Diego Garzón des del carril dret acabaria amb una ‘cessió’ amb el cap (ell no volia!) de Moha cap a Jofre, que des del balcó de l’àrea clavava la pilota per l’escaire (37’). Un perillós centre sense rematador de l’omnipresent Diego Garzón (40’) i un xut de Jofre (42’) que Òscar Pulido va enviar a corner, per si de cas, evidenciaven que el Manresa necessitava l’arribada del descans per ordenar-se.

El Terrassa va sortir d’allò més endollat a la represa. Els primers cinc minuts van ser elèctrics i presagiaven el pitjor pels que en aquesta ocasió vestien de negre. Pau Salvans, però, no la va encertar en dues ocasions i el Manresa no tan sols va respirar, sinó que es va espolsar el domini per donar-li totalment la volta al mitjó. A mida que avançaven els minuts el partit es va anar convertint en poc menys que un monòleg visitant, amb un Manresa que jugava més en camp rival i un Terrassa que va deixar Òscar Pulido inèdit en el segon període. A prop de complir-se la primera hora de joc Carlos Gilbert va protagonitzar una acció culminada amb un xut des de l’interior de l’àrea que, després de tocar en un defensa, es va enverinar i, amb Marcos Pérez batut, la pilota sortiria a corner (58’). Enric Baquero (64’) culminaria amb un xut que no va trobar porteria una llarga jugada d’un Manresa que començava a ser més recognoscible.

Fins la següent ocasió clara de gol van passar pràcticament vint minuts, però els visitants anaven coent amb un bon joc l’arribada del gol de l’empat. Un empat que Pol Ballesteros, que va jugar els millors minuts amb l’escut del Manresa al pit, va buscar amb una gardela des de molt lluny arran d’una falta directa que va sortir fregant el travesser (84’). Abans Xavi Corominas havia decidit fer un triple canvi que, a la fi, seria del tot encertat, donant entrada sobre el terreny de joc, d’una tacada, a Tom Diawara, Yaya i Javi López. Aquest darrer jugador seria precisament qui faria emmudir l’Olímpic després de culminar una jugada nascuda al centre del camp després d’una pilota recuperada per Tom Diawara al cercle central. L’ex del San Cristóbal va enfilar el camí del mig i, en plena cuina egarenca, cediria cap a la seva dreta per què Javi López, al mateix lloc que el passat mes de febrer Noah afusellés el mateix porter rival, agafés el seu fusell per posar de nou les taules al marcador (85’). Ja feia força minuts que el camp feia baixada cap el gol sud de l’estadi, sobretot des que els canvis de jugadors locals van donar un toc de conservadorisme. I el gol de Javi López, el 26è amb la camiseta del Manresa, així ho va confirmar. No va ser estrany sentir música de vent a l’estadi, demanant l’hora, veient com Enric Baquero va tenir la victòria al seu abast amb un xut des de l’interior de l’àrea que Jaouad va salvar pràcticament sota pals (90’) i amb una cursa de Pol Ballesteros (92’) que el va dur fins l’àrea rival, tot sol, però que no va tenir forces per culminar el que hagués sigut un daltabaix pel Terrassa i una altra fita històrica pel Manresa en un Olímpic en que ha puntuat en onze de dinou partits. Ara, unes curtes vacances i a rebre, el 7 de gener, l’Alzira amb les piles carregades i amb ganes de seguir agafant-se a la força del Congost.