ce manresa 1
TORRENT CF 2

Segona Federació, grup 3 – Jornada 25

Cd’E Manresa - Torrent CF

L’ESPELMA ENCARA CREMA, PERÒ CADA VEGADA DONA MENYS LLUM; La setena derrota consecutiva deixa el Manresa molt tocat, però les comptes encara surten (1-2)

Jose Sánchez | MANRESA

3 de març de 2024 - 19:00

Des del passat 17 de desembre, quan Enric Baquero va clavar una pilota per l’escaire dret defensat pel porter del Terrassa Marcos Pérez, el Manresa no s’havia posat en avantatge en el marcador en les següents nou jornades. Davant el Torrent, per fi, un gol d’Omar tornava la felicitat a l’equip blanc-i-vermell, i a la seva afició, i obria la porta a somiar. Un somni, però, que es va començar a estroncar poc després de traspassat l’equador del primer període, amb el gol Diego Martínez a la sortida d’un corner. A la recta final de la represa, Chavarria donava l’estocada definitiva amb un altre gol que significava la setena derrota consecutiva del Manresa i que, a la vegada, trencava la sequera de victòries taronges lluny de San Gregorio, que datava del passat 15 d’octubre. Tot plegat fa que el Manresa, hores d’ara, ho hagi de fiar tot a unes matemàtiques que encara son les seves millors aliades. A l’espelma encara li queda cera per cremar, però la flama que dona és cada vegada més tènue. Una victòria al Narcís Sala donaria llum a les tenebres.

El bon inici del Manresa culminaria amb un gol, l’1 a 0, als 12 minuts de joc, però abans Álex Pachón (8’) i Nil Garrido (11’), aquest amb una falta des del balcó de l’àrea, ja havien avisat la porteria de Pablo García. A continuació arribaria una incursió de Cuello per la zona d’interior dret que el va dur fins al balcó de l’àrea, on va filtrar una passada cap a Álex Pachón que aquest culminaria amb una passada de la mort cap a l’arribada d’Omar Ouhdadi, qui a boca de gol no desaprofitava el caramel que li havia servit el jugador esparreguerí (12’). Fins l’equador del període el Manresa va tenir més la possessió de la pilota, però el Torrent també va tenir alguna que altra aproximació pels dominis d’Òscar Pulido. Arran del segon corner servit pels taronges arribaria el gol de l’empat. Michel servia des de la banda esquerra de l’atac visitant i Diego rematava creuant al pal llarg (24’). Sant tornem-hi!

El gol de l’empat va obrir una fase en que el Torrent es va fer amb el control i la possessió de la pilota davant un Manresa que va encaixar un cop moral que no li deixaria aixecar el cap fins a la represa. Raúl Ruiz (32’) i Michel (39’ i 42’), van estar a prop de culminar la remuntada, però el descans va arribar amb tot per decidir.

El guió a l’inici de la represa no va diferir gaire del que va protagonitzar el final del primer període, amb més presència ofensiva visitant en terreny manresà. Als 51’, però, tot va poder canviar. El Manresa va gaudir d’una doble ocasió que va estar a punt d’obrir un nou avantatge pels deixebles d’Aitor Maeso. Carlos Gilbert, primer, va veure com un defensa refusava un xut pràcticament a boca de gol, refús que recollia Nil Garrido des del balcó de l’àrea per engaltar un tret que un defensa, sota pals, treia amb el cap. Després es va obrir un període d’alternatives en el que, a la fi, el Torrent va treure més profit. Dels peus de Quim Araujo va sortir un obús que va fregar el travesser (58’). Poc després, arran del servei d’una falta, l’àrbitre anul·lava un gol per orsai a l’equip visitant (66’), mentre que entre Carlos Gilbert i Enric Baquero van desaprofitar una clara ocasió de gol a pocs metres de la porteria de Pablo García (69’). Finalment, en una jugada en la que la pilota es va passejar per l’àrea d’Oscar Pulido sense que la defensa manresana encertés a refusar el perill, Cavarria, que feia sis minuts que era sobre el terreny de joc, afusellava la porteria del gol nord de l’estadi amb un xut des del vèrtex de l’àrea petita, a l’esquerra de l’atac taronja (79’). El Manresa no es va donar per vençut i va porfidiejar per aconseguir el mal menor de l’empat i, si encara quedés temps, qui sap què. I just al minut 90, Javi López rematava de cap, entre el punt de penal i el balcó de l’àrea, una pilota centrada des del carril dret que va fregar el travesser defensat per Pablo García, esvaint-se el gol de l’empat i el que hagués pogut passar en un temps afegit que va durar més de sis minuts. La setena derrota consecutiva es va confirmar amb el xiulet final.

La permanència és al mateix lloc on era, però resta una jornada menys. Abans del Manresa-Torrent es necessitaven set victòries en deu partits. Ara es necessiten les mateixes, però en nou partits. Digueu-me boig, però quin fart de riure al final si...