top of page
ESC_C.E. MANRESA.png

ce manresa 1
llEida esportiu 0

Segona Federació, grup 3 – Jornada 5

Cd’E Manresa-Lleida Esportiu

COP DE CAP I CAPA A LA IMBATIBILITAT DEL LÍDER; un gol de cap de Javi López tomba al Lleida Esportiu, mentre que un Òscar Pulido amb la capa d’heroi evita l’empat al darrer cremallot (1-0)

José Antonio Sánchez | MANRESA

1 d'octubre de 2023 – 19:45 hores

Fa poc més d’un any, el Manresa rebia al Congost un equip ‘invencible’, un Atlético Saguntino que duia divuit partits què no perdia cap partit oficial, a cavall de dues temporades. Dos gols de traca i mocador de Joel Priego i Noah van tombar l’equip romà A les acaballes del curs 22-23, l’únic líder que va visitar l’estadi manresà, el CD Teruel, també va caure (3-0). Aquesta vegada el líder invicte del grup, el Lleida Esportiu, també va testar el ‘xarop’ del Congost, un estadi que s’està acostumant a veure i viure matinals inoblidables, d’un temps ençà. I va ser arran d’un gol d’aquells que s’entrenen durant la setmana i que va ser tal i com Xavi Corominas havia dibuixat a la pissarra. Corner des de la cantonada, pilota al cor de l’àrea i cop de cap d’un dels millors ‘killers’ de la categoria en aquest apartat del joc. Després, temps per viure un vull i no puc del Lleida, temps de joc travat, temps per poder sentenciar i temps per que Òscar Pulido tragués la capa d’heroi del calaix per evitar el que hagués sigut un gol de traca i mocador, de Chuli, al 97’. El cap i la capa tomben el líder.

   La primera part va passar per diferents fases de domini. O el què és el mateix, cap equip es va imposar clarament a l’altre amb la pilota als peus. Així, les situacions de perill es van anar succeint de manera alternativa. Una falta penjada amb picaresca cap el cor de l’àrea, colpejada amb el cap per Javi López, va ser la primera acció de perill generada pels dominis d’Iñaki Álvarez (2’). La resposta la donaria Sergio Montero, que recolliria un centre des de la dreta i xutaria molt a prop del pal (8’). Després d’una llarga conducció, Omar culminaria una jugada personal des del balcó de l’àrea amb un xut perillós que sortiria a fora per poc (19’). Fer Cortijo, un especialista des de fora de l’àrea, va etzibar un centre-xut des del carril esquerre que va sortir fregant el travesser (24’).

Passada per poc la mitja hora de joc, una internada de Carlos Gilbert, un ball sobre la línia de fons que acabaria en la cuina ilerdenca, seria l’avantsala de l’únic gol del matí. La jugada de Carlos Gilbert acabaria amb el primer corner pel Manresa. El peu dret de Dani Reina posaria el centre al cor de l’àrea, i el cap de Javi López posaria l’1 a 0 al marcador (32’). Poc després, amb un Lleida Esportiu encara estabornit, un excés de confiança d’Iñaki Álvarez va estar a punt de costar-li car. Al vèrtex de l’àrea petita, pressionat per Javi López, la pilota va colpejar en el cos del vilomarenc; la pilota va sortir per la línia de fons, molt a prop d’una porteria completament buida (36’). Fins al descans, el Lleida va prémer l’accelerador i va gaudir d’un parell d’ocasions per establir les taules al marcador. Primer amb un cop de cap de Neyder Lozano, a la sortida d’un corner, picant la pilota a terra una pilota que va sortir per sobre del travesser (39’). Després, amb una pilota rebuda pel santpedorenc Ton Ripoll, dins l’àrea, retall inclòs però amb un xut a les mans d’Òscar Pulido (42’). Tot per decidir de cara a la represa.

A la segona part, d’inici, els deixebles d’Ángel Viadero van fixar la mirada en la porteria del gol sud de l’estadi, encara que el Manresa va mostrar-se fort en la seva parcel·la defensiva, i es va anar espolsant el domini visitant cada cop que trucaven a la porta. Una pèrdua de pilota en defensa, amb Chuli a l’aguait pispant i xutant al cos d’Òscar Pulido, seria el primer tràngol que va passar la porteria manresana (50’). Poc després, Mateo Enríquez etzibaria un centre-xut que s’enverinaria i que Òscar Pulido va haver d’atrapar en dos temps (53’). Després arribaria una fase de partit en que el joc es va travar (lesions, canvis, targetes...). Cap noticia a les àrees fins passada la mitja hora de la represa, quan un potent xut de Fer Cortijo, des del balcó de l’àrea, posaria a prova a un Òscar Pulido que atraparia la pilota sense problemes (78’). Les àrees van tornar a bategar en la recta final. Primer amb un xut d’Àlex Sánchez, des del balcó, que va sortir desviat a la dreta d’Iñaki Álvarez (85’). Això es produïa dos minuts després que Mateo Enríquez enfilés el camí dels vestidors, arran de veure la segona targeta groga. El Lleida, malgrat jugar en inferioritat, va cremar les naus en busca del gol de l’empat, però el forat que hi havia en el terreny defensat pels blaus va permetre una jugada que a punt va estar d’acabar en èxtasi a la grada. L’ex del Lleida, Alpha Bagayoko, que debutava en partit oficial (com també ho van fer Yeray Izquierdo i Yaya Sidibe), va agafar la pilota en camp propi, es va anar obrint pas pel carril esquerra, es va escapolir de la sortida desesperada d’Iñaki Álvarez i va xutar, des de la zona de tres quarts, a una porteria completament buida de rivals; però, mentre la graderia estava dempeus a punt d’esclatar, Fer Cortijo arribava en carrera i, amb l’esperó, li donava una vida més al seu equip (92’). El partit va arribar fins el 98’, temps en que els visitants van aconseguir que el camp fes baixada cap el gol sud. Als 94’ Òscar Pulido va atrapar un xut des del balcó de l’àrea de Musa Isah. El mateix Musa, de cap i en posició franca, rematava un centre des de l’esquerra, però la pilota sortia molt desviada (96’). I, per posar a prova els cors dels aficionats locals (i també dels visitants), al darrer cremallot hi va haver una pilota centrada des de l’esquerra de l’atac blau; una pilota que va anar a l’alçada del segon pal, on es trobava l’omnipresent Manuel Jesús Vázquez ‘Chuli’, per engaltar una acrobàtica xilena que duia camí de rebentar les goles dels nombrosos aficionats desplaçats des de la Terra Ferma, però que Òscar Pulido, amb la capa d’heroi recent estrenada aquesta temporada, aconseguia neutralitzar per que els palmells de les mans dels aficionats manresans traguessin fum. A la contra, el Manresa aconseguia un darrer corner (98’). Allà, a la cantonada, moria el partit i moria la imbatibilitat del líder.
 

FITXA TÈCNICA:

 

Centre d’Esports Manresa:

1-Òscar Pulido
2-Dani Reina
9-Javi López (12-Pol Ballesteros, 68’)
10-Nil Garrido (6-Àlex Sánchez, 45’)
11-Omar (21-Alpha, 68’)
14-Àlex Iglesias
16-Nacho Pastor (5-Moha, 77’)
17-Tom Diawara
18-Martí Soler
19-Carlos Gilbert (4-Yaya Sibide, 86’)
20-Yeray Izquierdo
 

Club Lleida Esportiu:

1-Iñaki Álvarez
3-Fer Cortijo
4-Neyder Lozano (Òscar Rubio, 77’)
5-Roger Figueras
7-Sergio Montero
8-Agüero (17-Musa Isah, 68’)
10-Chuli
11-Ton Ripoll
19-Mateo Enríquez
20-Campins
30-Quadri
 

 

Gols:

1-0 (32’), Javi López

 

Àrbitre:

Sr. Nil Cubas Torras, del Comitè Balear. Va estar auxiliat per Noelia Muñoz Ródenas i Daniel Hidalgo Fuster.

 

Targetes:

Pel Manresa: Carlos Gilbert (13’), Martí Soler (73’) i Òscar Pulido (82’)

Pel Lleida Esportiu: Fer Cortijo (1’), Chuli (57’), Neyder Lozano (60’), Ton Ripoll (61’) i Mateo Enríquez (expulsat per dues grogues, 73’ i 83’)
 

Camp:

Estadi del Congost, 742 espectadors

bottom of page