ce manresa 1
CERDANYOLA FC 0

Segona Federació, grup 3 – Jornada 29

Cd’E Manresa - Cerdanyola FC

ESPERANÇA I FRUSTRACIÓ; Un gol matiner de Javi López obre una escletxa d’esperança pel Manresa i frustra les aspiracions d’un Cerdanyola que arribava al Congost amb dinàmica positiva (1-0)

Jose Sánchez | MANRESA

31 de març de 2024 - 19:15

Tretze jornades sense saludar-se amb la victòria i acostant-se a la segona pitjor ratxa negativa de la història, eren massa llast per un Manresa que s’enfrontava a un equip en dinàmica positiva i que ja albirava una permanència que no feia gaire jornades enrere era més un desig que una possibilitat. Però una bona posada en escena des de l’inici, el gol de Javi López, molt matiner, i la tenacitat dels jugadors blancs-i-vermell, van permetre que a la catorzena fos la bona. No hi ha motius per llançar fuets, però el gol de Javi López obre una finestra d’esperança i, a la vegada, deixa tocat un Cerdanyola que ja salivava. Esperança i frustració, a parts iguals, després de noranta-vuit minuts de joc intens.

El bon inici del Manresa no va trigar gaire a traduir-se en el primer gol del matí. Una cursa de Carlos Gilbert pel carril dret acabaria amb la pilota centrada al cor de l’àrea i amb l’arribada en cursa de Javi López que, de primeres i a boca de gol, la col·locava lluny de l’abast del porter Álex Sánchez (4’). El davanter vilomarenc, que en el darrer Manresa-Cerdanyola, de fa quatre anys i mig, vestia de verd, a la fi seria el botxí del seu ex equip, però aquest fet no es confirmaria fins a noranta-quatre minuts més tard. El Cerdanyola va intentar reaccionar, però volia i no podia. El Manresa va ser qui més va tenir al seu abast el segon gol del matí, mentre que tots els intents dels visitants d’acostar-se pels dominis d’Òscar Pulido va ser infructuosos.

Una gran jugada col·lectiva del Manresa seria culminada per Cuello amb un xut potent des del balcó de l’àrea, però la pilota es va passejar fregant l’escaire esquerra defensada per Álex Sánchez (12’). Javi López tornava a intentar-ho amb un xut des de l’interior de l’àrea, entrant per la zona d’interior dret, però el porter visitant va estar atent i atrapava a l’alçada del primer pal (16’). Ratllant la mitja hora, arran del segon corner botat pel Manresa, Yeray Izquierdo va tenir el 2-0 al seu abast en recollir un refús defensiu i, des del cor de l’àrea, etzibar un xut col·locat a l’esquerra d’Álex Sánchez, però el porter vallesà salvava el seu equip amb una aturada amb el peu esquerra (28’). Una cursa d’Omar Ouhdadi el va dur fins el balcó de l’àrea, per la zona d’interior esquerra, però el xut del pitxitxi blanc-i-vermell el va aturar Álex Sánchez (32’). L’arribada del descans ho deixava tot obert, però les sensacions que van desprendre un i altre equip no deixaven lloc a dubtes: el Manresa va ser millor.

A la represa, com ja era d’esperar, el Cerdanyola va sortir amb una marxa més en atac. Però, malgrat el domini dels verds en moltes fases de la segona part, malgrat les continues arribades a la zona de tres quarts i malgrat les continues pilotes penjades a l’àrea d’Òscar Pulido, el bagatge ofensiu dels deixebles d’Oliver Ballabriga es van reduir a una pilota centrada per Moha que Boris Garrós, el pitxitxi del grup, va rematar de cap a les mans d’Òscar Pulido (51’). La resta, imprecisió i desencert visitant que contrastava amb una solidesa defensiva que va culminar amb la novena porteria a zero del Manresa, quasi un terç de la lliga. Queden quinze punts en joc; les matemàtiques encara son aliades d’un equip que no es rendeix.