ce manresa 1
CF BADALONA FUTUR 2

Segona Federació, grup 3 – Jornada 21

Cd’E Manresa - CF Badalona Futur

ALTRA VEGADA AMB LA MEL ALS LLAVIS; per segona setmana consecutiva el Manresa fa curt i es queda a les portes de sumar (1-2)

Jose Sánchez | MANRESA

4 de febrer de 2024

El Manresa no va ser a temps de capgirar un resultat que a l’inici de la represa se li posava molt costa amunt amb el segon gol visitant. Un gol, de penal, a l’equador de la primera part obria el marcador gràcies a l’encert de Sergio Cortés, mentre que Chema Moreno establia un 0-2 a l’inici de la represa que feia quasi inabastable pel Manresa sorprendre l’equip menys golejat del grup. Però en la recta final Omar Ouhdadio es va traure un conill del barret i, amb un impressionat xut des de lluny, molt lluny, va clavar la pilota pel mateix escaire. El gol va esperonar un Manresa que va posar setge sobre la porteria rival fins el minut 96, però encara que el gol de l’empat va sobrevolar pel gol sud de l’estadi amb un cop de cap de Javi López que va fer passar la pilota fregant l’escaire, la tercera derrota com a local es va consumar. L’equip, com ja va passar contra la Penya Deportiva, va generar molt més en atac que jornades enrere, però de nou la remuntada es va quedar a les portes.

L’ini del partit va ser certament equilibrat. Ambdues porteries van voler ser profanades pels seu enemics respectius i van viure el perill de prop. Álex Pachón ho provava des del balcó de l’àrea i Ortega responia (1’). La resposta visitant la donava Chema Moreno amb un xut que Òscar Pulido escopia però que anava a peus de l’ex Jaume Pascual, que rematava al pal (3’). Enric Baquero tornava a fer treballar Ortega amb un xut ras i potent que aturava el ‘Zamora’ del grup (4’). Minuts després era Gerard Fornés qui, a la sortida d’un corner, feia passar la pilota fregant el travesser amb un cop de cap des del cor de l’àrea (10’).

L’intercanvi de cops va anar minvant i els deixebles de Ferran Costa es van anar fent amb la possessió de la pilota a mida que avançaven els minuts. Una centrada esquerra-dreta seria refusada més enllà del pal llarg i la pilota acabaria a peus de Jaume Pascual, que xutaria al lateral de la xarxa (17’). Poc després, Aleix Roig seria travat per Dani Reina dins l’àrea i l’àrbitre balear Torres Rodríguez no s’ho pensaria dues vegades. Pilota al punt de penal, Sergio Cortés la enviaria a l’esquerra d’un Òscar Pulido que es va llançar cap a la seva dreta i el 0 a 1 que pujava al marcador (21’). Malgrat que el Badalona Futur va portar el control del partit, el tempo, el Manresa es va acostar dues vegades amb perill pels dominis d’Ortega. Passada la mitja hora de joc, una pilota centrada des de la dreta de l’ataca manresà seria refusada més enllà del balcó de l’àrea, on va aparèixer Marc Martínez per engaltar un xut que es va estavellar en la part superior del travesser (32’). Poc després Alpha Bagayoko rematava de cap una pilota centrada per Marc Martínez des de la dreta, però la rematada sortiria lleugerament a la dreta d’Ortega (35’). Els visitants responien amb un contracop per la dreta culminat amb un xut fluix de Sergio Cortés a les mans d’Òscar Pulido (38’). La darrera ocasió seria un remat de cap d’Iván de la Peña que sortiria per sobre del travesser (43’). La primera part arribaria a la seva fi amb la sensació que al Manresa li costaria molt esbotzar la solidesa del seu rival, però l’exigu 0-1 també ho deixava tot obert.

A la represa, Jaume Pascual avisava Òscar Pulido amb una mitja volta des del balcó de l’àrea, encara que la pilota no va agafar porteria (50’). Tres minuts després una situació contradictòria. El Manresa botava el primer corner del matí, però acabaria perdent una pilota que canviaria de peus i amb el Badalona Futur muntant una contra de vertigen per la dreta de l’atac, culminada amb l’arribada de Chema Moreno a l’alçada del pal llarg per establir el 0-2 als 53’. Una muntanya. Pocs minuts després, triple canvi en el Manresa. Aitor Maeso donava entrada a tota l’artilleria que seia a la banqueta: Javi López, Omar i Pol Ballesteros. El futbol control dels visitants, però, no va permetre que els blancs-i-vermells es fiquessin en el partit fins al tram final del partit, quan un golás d’Omar Ouhdadi des de més enllà del balcó de l’àrea va treure les teranyines que hi dormien a l’escaire esquerra defensada per Ortega (81’). Aquí es va obrir un altre partit, amb el camp fent baixada cap el gol sud de l’estadi. El gol de l’empat va estar a punt d’arribar després d’un llançament de falta lateral botat per Pol Ballesteros que va dur la pilota a l’alçada del segon pal; allà va aparèixer Javi López per assestar un cop de cap a una pilota que, després de picar a terra, va passar fregant el mateix escaire per on, poc abans, el Manresa havia aconseguit batre Ortega (85’). Els deixebles d’Aitor Maeso ho van intentar fins el darrer alè, però van topar contra un gran equip i contra un rellotge al que se li va acabar la corda.