top of page

RDP SEGUIM?

EL CE MANRESA RECLAMA EL SUPORT DE L'AJUNTAMENT

El Manresa demana ajuda institucional per poder continuar l’etapa tan exitosa en què està immers. El club de futbol de la ciutat no percep la col·laboració que s’esperaria, per part del consistori, per enfrontar els reptes que es proposen

La junta directiva del CE Manresa demana el suport de l’Ajuntament per continuar enfrontant els reptes que suposa el salt de qualitat que ha fet l’equip aquests últims tres anys. Així ho han remarcat Ruth Guerrero, presidenta, i Francesc Soria, directiu i portaveu del club. El primer equip ha aconseguit un ascens de Tercera Divisió a Segona, i ha lluitat per pujar a Primera. “L’equip que menys diners rep de la nostra categoria són 80.000€, nosaltres hem rebut 29.000€”. A més de lluitar contra rivals molt més acostumats a la nova categoria, també han hagut de lluitar amb el greuge econòmic. A banda de ser la categoria més alta en la que ha estat mai el Manresa, també ha aconseguit omplir amb més de 2.000 persones l’Estadi Municipal El Congost. Fet que no es produïa des que els blanc-i-vermells es mudessin del Pujolet l’any 1985. A més, han jugat la Copa del Rei 36 anys després.
El club reclama l’ajuda del consistori per millorar les instal·lacions. Són necessàries les millores de la grada del Congost, les quals, el mateix club ha hagut d’adaptar a les necessitats de la Segona Divisió. També remarca que l’interior de l’estadi, es troba en les mateixes condicions que els anys 80. Una altra de les necessitats imperioses del conjunt de la capital del Bages és un camp de gespa annex. Són més de 30 equips de futbol base els que han de compartir camp juntament amb un primer equip que cada cop necessita un espai més professionalitzat. Només cal fer un càlcul per adonar-se dels malabars que s’han de fer perquè hi càpiguen tots els equips, i calcular també, l’espai del qual pot gaudir cada equip.
Un altre greuge comparatiu són les graderies. El conjunt català ha viatjat per mig país, visitant estadis de localitats més petites que Manresa, i veient com els equips disposaven d’un estadi totalment modernitzat i adequat a les seves necessitats, però no en el cas del Congost. Tanmateix, destaquen que no cal anar tan lluny, equips pròxims a Manresa disposen d’instal·lacions molt més apropiades, “no ens comparem amb el Wanda, el Camp Nou o el Bernabéu, sinó amb estadis dels anys 80 com el de Vic o Igualada”, sentencien. “Hem d’escombrar les pedres que es desprenen de les graderies cada cap de setmana”, destaca la presidenta. Es reclama la construcció d’una graderia al voltant de la gespa, tal com recollia el primer plànol que es va publicar per a la construcció del Congost l’any 1985, i que inexplicablement no es va finalitzar.
Per això, la Junta directiva ha fet públiques aquestes reivindicacions que, en privat, no han estat escoltades per l’Ajuntament. “El dia que vam anar a l’Ajuntament per haver aconseguit el títol de Tercera, ja els vam fer un primer esbós de què necessitaríem per a aquesta temporada”, afegeixen en relació amb els problemes que s’han trobat al llarg de la present temporada per a realitzar les modificacions necessàries per a poder competir en Segona i en la Copa del Rei. L’equip de futbol, que representa una gran ciutat i que es troba en una categoria important, reclama tenir unes instal·lacions a l’altura. Tot i que el Centre d’Esports Manresa ha fet per representar i exportar la imatge de la ciutat arreu, com amb les campanyes Trio Manresa i Sense Vertigen, aquesta bona fe no ha rebut cap gest de complicitat per part del consistori. Avui, primer de juny de 2023, podria suposar un abans i un després en el Centre d’Esports Manresa
.
Podeu veure la roda de premsa sencera AQUI.


 

bottom of page